Wie ben ik?

Voorstelling ‘Wie ben ik’ – door Kees van der Zwaard, 27 maart 2020
Volgend jaar vieren we in Nederland 75 jaar bevrijding. Er zullen ook in Spijkenisse veel activiteiten zijn.
Als wijkgemeente De Verbinding willen we er ook aandacht aan besteden. Daarom hebben we Kees van der Zwaard uitgenodigdom met zijn voorstelling ‘Wie ben ik’ naar Spijkenisse te komen.


De voorstelling zal plaatsvinden op 27 maart a.s. in de Ontmoetingskerk. 
Aanvang 20.00 uur

Kaarten € 10,00 per stuk
U kunt uw kaarten vast bestellen via voorstellingbonhoeffer@gmail.com


Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor devrijheid. Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen, 39 jaar oud. Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King en Nelson Mandela.

In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer -Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard
hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’.

Hij speelt samen met violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.