Samen in actie voor kamp Moria op Lesbos

De Diaconie heeft hiervoor gekozen dit jaar als 40 dagenactie. Want nog elke dag zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht. Een groot deel van hen komt uit landen waar het leven door oorlog of religieuze spanningen onmogelijk is. Op zoek naar veiligheid stranden ook kinderen uit b.v. Syrië, Afghanistan en Iran via Turkije op de Griekse eilanden, waaronder Lesbos.
Hier wacht hen vanwege lange procedures een onzekere en erbarmelijke tijd. Wij voelen als Diaconie plaatsvervangende schaamte, dat in het bijzonder kinderen voor langere tijd in zulke trieste en erbarmelijke omstandigheden worden vastgehouden. Dat is toch voor ons als christelijke Europeanen een niet te verteren situatie! Daarom roepen wij u op gul te geven voor dit 40 dagen doel. Kerk in Actie ondersteunt organisaties die deze kinderen opvangen, begeleiden en onderwijs geven.
Hierbij de link voor een filmpje van K.I.A. https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/projecten/opvang-voor-gestrande-vluchtelingen/

Voor bijvoorbeeld €5,00 zorgt u voor drinkwater en met €10,00 voor brandstof voor vervoer en voor €25,00 krijgt een kind gezonde repen. Vanaf zondag 21 februari zal hiervoor uw gift gevraagd worden.