Kerkdienst Dorpskerk

Liturgie voor zondag 15 december in de Dorpskerk om 9:30 uur  Kerkring 2, 3201 CX Spijkenisse. Voorganger: Ds.SminkOuderling van Dienst: Jantien FrolingOrganist:  Wim Ambachtsheer Orde van Dienst downloaden.

Kerkdienst Michaelkerk

Liturgie voor zondag 15 december  in de Michaelkerk om 11:00 uur. Anjerplein 1, 3202 GE Spijkenisse Voorganger: Ds.Smink OvD MK: Jenny Verwey Organist MK: Dick Maassen Muziekteam MK: Marco Huijer  Orde van Dienst downloaden.

Kerstnachtdienst

Een kostbaar geschenk’ – kerstnachtdienst 24 dec. 21.30 uur in De Dorsvloer, Zomerakker 415  In deze kerstnachtdienst lezen we hoe de profetie van Micha in vervulling gaat: Jezus wordt geboren in Bethlehem. De ster boven …..

Kerstnachtdiensten

Ook dit jaar organiseren wij als wijkgemeente de Brug drie kerstnachtdiensten. De eerste zal om 18:30 uur beginnen en in spe-ciaal voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Om 20:30 en om 22:30 uur zijn er kerstnachtdiensten die voor …..

Kerst-in / Kerstmarkt

Op vrijdagmiddag 13 december om 16:30 uur a.s. organiseren wij weer een KERST-IN in de Ontmoetingskerk. Gewoon: lekker van een kop erwten-of bruine bonensoep genieten, een broodje rookworst erbij,  glühweintje én gezellig bijpraten.  U kunt …..

Alpha Cursus

In Spijkenisse gaat op 16 januari een Alpha van start. De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 18:30 tot 21:30 uur in de Michaëlkerk,  Anjerplein 1 in Spijkenisse. Ontmoeten, vragen en ontdekken dat doe je …..

Herziening kerkenraadsbesluit

Herziening voorgenomen besluit gebouwen.Naar aanleiding van de wijkbijeenkomsten over de gebouwen heeft de kerkenraad in zijn vergadering van maandag 2 december jongstleden het volgende besloten:Met ingang van 1 januari 2020 wordt om de maand gekerkt in De Kern …..

Kerstwandeling

Zaterdag 14 december voor de derde keer: de Kerstwandeling door het centrum van Spijkenisse. Het wordt een sfeervolle en gezellige wandeling voor jong en oud langs de scènes uit het geboorteverhaal van Jezus. Zo ziet …..

Bronviering

De maandelijkse Bronviering is zondagavond 15 december in de Dorsvloer. We beginnen om 19.00 uur met inzingen, de viering begint om 19.30 uur.  De viering deze zondag is weer in de stijl van Taizé.We zingen …..

Nieuwsbrief de Verbinding

Van de wijkkerkenraad We vinden het als wijkkerkenraad belangrijk dat u als gemeente op de hoogte blijft van ontwikkelingen binnen de wijkgemeente. Meestal gebeurt dit via het kerkblad, de mededelingen op zondag en de website. Soms …..

Kerstviering senioren

De diaconie van de Verbinding is bij elkaar geweest om te bespreken hoe we dit jaar voor het eerst als “de Verbinding” deze kerstviering vorm gaan geven. Er is gekozen om op vrijdagmiddag 20 december …..

Top 2000 dienst

Zondag 19 januari zal er weer een top 2000 dienst zijn. En net als in voorgaande jaren mag u verzoeknummers vragen. Wel is het van belang dat u uw keuze motiveert en aangeeft in hoeverre …..

Open Dorpskerk

Op de zaterdagen is de Dorpskerk weer open voor het publiek. Elke zaterdagmorgen van 11.00 – 13.00 uur tijdens de markt. Het is de bedoeling om mensen gastvrij te ontvangen die op zoek zijn naar rust, stilte of een …..

The Sound of Christmas

Op 22 december om 17.00  en om 20.00 uur begint je kerst goed in Theater De Stoep. Ook dit jaar organiseren we weer een nieuwe editie van The Sound of Christmas met bekende en minder …..

Bibliodrama

Bibliodrama is een andere manier om aande hand van een Bijbeltekst in gesprek tegaan met jezelf, de ander en de Ander. Bijbelverhalenlezen en verkennen met elkaar. Vervolgens mag je zelf weten welke rol je wilt spelen …..

Beroepingscommissie

Beroepingscommissie De wijkkerkenraad wil binnenkort starten met het beroepingsproces ter versterking van het voorgangersteam van onze wijkgemeente. Wij ontvangen graag namen van gemeenteleden die in de beroepingscommissie zitting zouden willen/kunnen nemen. U kunt uiteraard uzelf …..

Gebedstijden

In de gebedsbijeenkomsten op dinsdagoch- tend wordt voorbede gedaan voor elkaar, voor de gemeente en voor specifieke noden om ons heen. Bijvoorbeeld ook voor de stad waarin wij wonen, de situatie in de wereld. De …..

Vorming en toerusting

Al een paar jaar organiseren we als Brongroep maandelijks alternatieve, meer meditatieve vieringen, zoals Taizé-, Iona- en stiltevieringen. Daar willen we dit jaar graag mee doorgaan.We zoeken binnen de Verbinding mensen die onze groep willen …..