Kerkdienst De Verbinding

“De Ontmoetingskerk”.Kon. Wilhelminalaan 1, 3201 CJ Spijkenisse Orde van dienst voor zondag 19 januari om 10:00 uur. Voorganger: Ds. Marcel Zijlstra Ouderling v Dienst: Natasja BezemerWelkomst ouderling: Jacqueline van der Meijde Diaken van Dienst: Sonja SalletLectrice: Nikki …..

Kerkdienst Dorpskerk

DorpskerkKerkring 2, 3201 CX Spijkenisse     Orde van dienst voor zondag 19 januari om 9:30 uur in de Dorpskerk. Thema: ‘Hang on’- Houd vol  Voorganger: Ds J. Smink Ouderling van Dienst: Peter de JagerOrganist: Dick Maassen   Orde …..

Evensong Spijkenisse

Engelse EVENSONG op 26 januari  Vlak bij huis in Engelse sferen verkeren? Dat kan op zondag 26 januari! U waant zich een uur lang in een Engelse kathedraal, met de bijbehorende prachtige koormuziek.  Luister naar …..

Week van Gebed

Van 19 tot 26 januari is er de zogenaamde Week van Gebed. In deze week komen overal in Nederland mensen bij elkaar om te bidden en zich te bezinnen. Ook de kerken in de regio …..

Brainstormen

BrainstormenZoals in het beleidsplan van de Verbinding aangegeven, is er in de bestaande praktijk van ons kerk-zijn veel wat gewaardeerd engekoesterd wordt en wat behouden moet blijven. Tegelijkertijd willen we actief na gaan denken over nieuwe en/of andere vormen …..

Luisterend bidden

Gemeentecursus: “Luisterend bidden” in Spijkenisse Wijkgemeente De Brug organiseert op 4 woensdagavonden en 1 maandagavond in 2020 een cursus Luisterend Bidden. Christenen uit de omgeving zijn van harte welkom om deze cursus bij te wonen. …..

Bibliodrama

Bibliodrama is een andere manier om aande hand van een Bijbeltekst in gesprek tegaan met jezelf, de ander en de Ander.Bijbelverhalenlezen en verkennen met elkaar. Vervolgens mag je zelf weten welke rol je wilt spelen enwat …..

Wie ben ik?

Voorstelling ‘Wie ben ik’ – door Kees van der Zwaard, 27 maart 2020Volgend jaar vieren we in Nederland 75 jaar bevrijding. Er zullen ook in Spijkenisse veel activiteiten zijn.Als wijkgemeente De Verbinding willen we er ook aandacht aan besteden. …..

Aktie Kerkbalans 2020

De voorbereidingen voor de Actie Kerkbalans (AKB) 2020 zijn gestart. Tijdens dekomende AKB willen we e.e.a. zoveel als mogelijk digitaal verwerken. Heeft u zich nog niet gemeld voor digitale verwerking, geef uw e-mailadres door aan het Kerkelijk Bureau: tel. …..

Nieuwsbrief de Verbinding

Van de wijkkerkenraad We vinden het als wijkkerkenraad belangrijk dat u als gemeente op de hoogte blijft van ontwikkelingen binnen de wijkgemeente. Meestal gebeurt dit via het kerkblad, de mededelingen op zondag en de website. Soms …..

Open Dorpskerk

Op de dinsdagmorgen is de Dorpskerk van 10.00 – 12.00 uur open voor het publiek. Dit betekend dat u en mensen uit de omgeving Spijkenisse welkom zijn voor een kop koffie of thee, met een …..

Beroepingscommissie

Beroepingscommissie De wijkkerkenraad wil binnenkort starten met het beroepingsproces ter versterking van het voorgangersteam van onze wijkgemeente. Wij ontvangen graag namen van gemeenteleden die in de beroepingscommissie zitting zouden willen/kunnen nemen. U kunt uiteraard uzelf …..

Gebedstijden

In de gebedsbijeenkomsten op dinsdagoch- tend wordt voorbede gedaan voor elkaar, voor de gemeente en voor specifieke noden om ons heen. Bijvoorbeeld ook voor de stad waarin wij wonen, de situatie in de wereld. De …..

Vorming en toerusting

Al een paar jaar organiseren we als Brongroep maandelijks alternatieve, meer meditatieve vieringen, zoals Taizé-, Iona- en stiltevieringen. Daar willen we dit jaar graag mee doorgaan.We zoeken binnen de Verbinding mensen die onze groep willen …..