Cursus ‘Luisterend bidden’

In de maanden mei en juni zal er een cursus ‘Luisterend Bidden’ worden georganiseerd. De cursus wordt gegeven op een 6-tal woensdagavonden van 19.30 tot ca 21.30 uur.

Wat kun je verwachten?
Met de cursus Luisterend bidden ga je in zes bijeenkomsten op ontdekkingstocht. Kunnen we echt Gods stem horen? Op welke manieren spreekt God dan? Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is? En hoe kunnen we woorden van God op een liefdevolle manier met elkaar delen?

Kerkdiensten tijdens de Corona lockdown

De eerste diensten van 2021 zien er weer anders uit dan we gewend zijn. De afgekondigde lockdown van 14 december ligt hieraan ten grondslag. De kernkerkraad heeft moeten besluiten dat de diensten als volgt zullen gaan plaatsvinden:

Aanmelden kerkdiensten

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, moet men voor elke eredienst en bijeenkomst zich registreren. De kerkenraad heeft gekozen voor een reserveringssysteem waarbij de kerkbezoekers online gemakkelijk en eenvoudig een plekje voor een viering kan reserveren.

Inmiddels is dit reserveringssysteem voorlopig alleen voor de erediensten in de Dorpskerk opengesteld en voor slechts 30 bezoekers.  Dit reserveringssysteem is via de website Meevieren.nl, bereikbaar: http://meevieren.nl/wijkgemeentedebrug

Collectes op afstand – QR codes

Nu de regels voor het samen komen in de kerk, n.a.v. de Corona crisis nog steeds van kracht zijn willen we onze collecte doelen niet vergeten. Er zijn diverse mogelijkheden om uw collecten te geven. U kunt zelf een bedrag overmaken, of u kunt gebruik maken van een QR code.

Kerkdiensten rechtstreeks

Gezien de omstandigheden vinden er momenteel alleen diensten met een beperkt aantal bezoekers plaats in de Dorpskerk. De dienst is tevens te volgen via Kerkdienstgemist.nl.
De diensten vanuit de Michaëlkerk kunnen vooralsnog niet fysiek bijgewoond worden en zijn alleen via Kerkdienstgemist.nl (alleen audio) en Youtube (audio en beeld) te volgen. Er wordt hard gewerkt om de diensten vanuit de Dorpskerk eveneens via een beeldverbinding via Youtube te realiseren.

Gebedsministery online

Al diverse jaren zijn in de Dorpskerk en in de Michaelkerk ministry gebedsteams een belangrijk onderdeel van de samenkomsten. Na de dienst is er gelegenheid om bij een ministry gebedsteam persoonlijk gebed te ontvangen. Dit is zo kostbaar!

Wat is gebedsministry?
Gebedsministry is een hulpmiddel om elkaar door gebed te dienen. Twee mensen bidden voor een derde in het vertrouwen dat God erbij is en ons wil aanraken en vernieuwen door zijn Geest. Zo breekt iets door van het Koninkrijk van God!
Velen hebben hier gebruik van gemaakt.
Zo was het, maar hoe werkt het nu?

Digitaal voorbedenboek

Heeft u een gebedspunt, die u wilt indienen voor de voorbede tijdens de kerkdienst, dan kunt u dit via Whatsapp aan de ouderling van dienst laten weten.
Dit kan naar 06 2790 5317. Dit nummer is speciaal voor de voorbede. Vermeld kort, duidelijk en met uw naam de voorbede. Dit kan tot uiterlijk zondag 09.30 uur.

Eventueel kunt u ook mailen naar onze scriba: scriba_debrug@pkn-spijkenisse.nl
Dit kan tot uiterlijk zaterdag 12.00 uur !